Vi älskar lokal sport!

Viktig förebild förlänger med NBIS

fredag 18 september 2015, 15:48

Innermittfältaren Suad Gruda, 24, kom till Nyköping för tre år sedan och har spelar 2,5 säsong för Nyköpings BIS. Som tidigare stöttespelare inom ett skolprojekt och som viktig spelare på planen har Suad snabbt fått en viktig roll för klubben både på och utanför planen.

Suad är utanför fotbollen engagerad i flera av klubbens CSR–projekt inom 
Nyköping För Alla och så kommer det att bli även i framtiden då det är en del av hans nya avtal med klubben.

- Jag har trivts otroligt bra att arbeta med ungdomar och fortsättningen med flera olika CSR-projekt har bidragit till att beslutet varit lätt att fatta. Skönt att förlänga tidigt och jag hoppas flera spelare nu följer mitt exempel, 
kommenterar Suad.

Suad kommer förutom att vara viktig i omklädningsrummet och på mittfältetet även att vara nyttig inom sin projektledarroll för Spontanfotbollen och Fotbollsveckan i Brandkärr. Dessutom kommer han att fortsätta som platschef för den nystartade Nattfotbollen på fredagskvällarna.

Som fotbollspelare och ledare inom laget har Suad en viktig roll trots sin relativt unga ålder. Suad har bra erfarenheter och agerar som en förebild för de yngre spelarna.

- Suad Gruda framträder alltjämt som en viktig kontinuitetsbärare i klubben, och med det sagt både på och utanför planen. Vi tror dessutom att det finns fortsatt utvecklingspotential hos Suad - och att han bästa tid som spelare finns framför honom!
 Kommenterar tränare John Wall.

- Vi ser Suad som en potentiell lagkapten i framtiden och en spelare som tar mycket ansvar för andra. Att han dessutom har en fortsatt drivkraft som spelare är också väldigt viktigt för oss då vi hela tiden vill utvecklas och ta nästa steg,
 avslutar tf klubbchef Patrik Berglin.

Suads nya avtal med Nyköping löper över två år.

Senaste nyheterna

© Lokalsporten 2012 - 2016 | Webbyrå Tankbar