Vi älskar lokal sport!

Fagerström stannar i NBIS, ett tag

måndag 21 mars 2016, 14:10

Efter en vinter med sökande efter en ny klubbadress i en högre division blir nu målvakten Anton Fagerström kvar i Nyköping. Kontraktet är undertecknat fram till nästa transferfönster som öppnar efter sista matchen i juli. Anton Fagerström, som kanske var fjolårets viktigaste spelare i Nyköpings BIS, blir alltså kvar trots provspel i allsvenska klubbar.

- Detta var ju inte riktigt vad vi räknade med när vi tog in Edvard Setterberg från IFK Norrköping, men samtidigt kommer vi att ha seriens bästa målvaktspar, säger tf klubbchef Patrik Berglin.

Patrik Berglin berättar hur Nyköpings BIS resonerat runt Anton:

- Vi känner att vi inte bara kan avvisa en trogen och professionell spelare som verkligen tränat hårt hela vintern med vårt lag då han stått utan kontrakt. Vi har haft full koll på Antons träning utan att han haft något avtal med oss och han har rättat in sig i ledet som vilken annan av våra spelare utan någon som helst ersättning. När Anton kom till våra tränare och bad dom kolla med klubben om det fanns möjligheter att stanna kvar här under våren så blev det angelägna problem för alla, säger Berglin.

Efter en del resonemang fram och tillbaka så gjordes det i slutet av förra veckan klart med 24-årige Anton och nu är avtalet undertecknat.

- Vi ser detta som en kortsiktig lösning för båda dessa målvakter, men konkurrensen kommer sporra dem att utvecklas ännu mera vilket kommer betyda mycket för de båda i framtiden, avslutar Berglin.

 

Senaste nyheterna

© Lokalsporten 2012 - 2016 | Webbyrå Tankbar