Vi älskar lokal sport!

Fotbollslasses perspektiv

Det var trevligt att råkas

Lasse Jansson, onsdag 18 oktober 2017, 18:58
Detta är mitt 365:e blogginlägg hos Lokalsporten sedan mitt intåg i september 2013. Du kan med andra ord läsa ett blogginlägg om dagen i ett helt år innan du kan slå igen locket på den bärbara datorn. För nu är det färdigskrivet. Tack för mig.

fotbollssymbol
En bild jag använt då och då som denna gång får symbolisera att skorna är lagda på hyllan vad gäller bloggande hos Lokalsporten

Det krävs ingen Sherlock Holmes för att se att projektet Lokalsporten gått i stå. Den är lagd på is. För mig som bloggat på ett litet, litet hörn av denna site har det blivit allt märkligare att publicera material på en för övrigt nyhetsdöd hemsida.

Foto_sida_HD
Mitt alias kommer att bestå men utan egentlig plan för framtida insatser på idrottsbevakningens oändliga arena

Jag bloggade initialt om Nyköpings damfotboll här på Lokalsporten. Den allra första matchen i Lokalsportens regi blev Hargs BK:s möte mot Torshälla-Nyby IS på Krikonbacken den 7/9 2013. En match som vanns av "de blå" med säkra 4-0.

Lineup  Hargs BK Dam 20130907
Lineup med Hargs BK:s damer den 7/9 2013

Min inriktning kom att ändras från att vara nischad mot lokal damfotboll till ett spretigare bevakande av det mesta som den lokala sporten hade att erbjuda. Det skedde under bloggnamnet "Fotbollslasses perspektiv". ​Både en och två gånger drev min nyfikenhet mig längre bort och kanske är det typiskt att min sista sportbevakning för Lokalsporten handlade om landskampen i rugby XV mellan Sverige och Ungern på Bollspelaren i Norrköping den 14/10 2017.

Sverige vs Ungern rugby XV
Sverige besegrade Ungern med 12-10 på Bollspelaren den 14/10 -17

Saknaden av sammanhang och "paraply" att agera under kommer att vara stor. Förmodligen kommer jag även att sakna att sätta den snygga Lokalsporten-loggan i hörnet av mina sportbilder. Det jag vet är att jag sannolikt inte kommer att klara av att hålla mig borta från sportfotografering. Jag har sedan flera år tillbaka en fotoblogg som troligtvis får rymma framtida länkar till bildgallerier som jag samlar på mig från sportvärlden. Den bloggen hittar du här:

Lasses Fotoblogg

Antagligen kommer jag att synas i någon form på Facebook där länkar till bildgallerier också kan komma att publiceras. Något utförligare textförfattande ser jag inte framför mig att jag kommer att göra på ett tag. Om det till äventyrs är så att Kalle och/eller Martin på Lokalsporten ger sig hän i något nytt eller spännande projekt är jag inte sen att lyssna och komma dem till mötes!

Jag kanske inte kommer att släppas in på sportevenemang i samma utsträckning som jag kunnat uppleva i egenskap av fotograf och bloggare på Lokalsporten. Om någon till äventyrs trots allt vill se mig vid idrottsplanerna och arenorna där det tävlas är jag nog inte nödbedd.

Först och främst vill jag rikta ett tack till Martin Brunelius och Kalle Eriksson för åren som varit. Jag vill även tacka de som dristat sig till att läsa mina texter här på Lokalsporten och kanske ägnat en eller annan bild en stunds uppmärksamhet. Det har varit en ära!

Det var trevligt att råkas. Kanske stöter vi på varandra igen.

Lasse Jansson

Fotbollslasse? Den ursprungliga anledningen till detta alias är att jag för flera år sedan skulle registrera en mailadress. Med fyra döttrar som alla spelar eller har spelat fotboll har jag mina fötter stadigt i fotbollsmyllan. Mitt fotointresse är nyväckt sedan några år och mycket av det jag bloggar om tar stöd i mina bilder. Efter nästan 4 år med en damfotbollsblogg kände jag att tiden det tog var allt för omfattande. Men att blogga och sportfotografera då och då, när andan faller på, om framförallt lokala sporthändelser ser jag som en utmärkt och rolig hobby.
 

Vill du nå mig funkar det på något av nedanstående sätt:

Mailfotbollslasse@gmail.com

Mobil: 070-775 39 27

På Twitter går det att följa @Fotbollslasse.
Instagram? Jodå, fotbollslasse gäller även där!

Andra bloggare

© Lokalsporten 2012 - 2016 | Webbyrå Tankbar