Vi älskar lokal sport!

Fotbollslasses perspektiv

Harg och Råby gjorde upp på KGB

Lasse Jansson, lördag 04 mars 2017, 18:44
OK, en träningsmatch i början av mars istället för...? Ja, allt annat faktiskt. Ett tungt vägande skäl till varför jag besökte Rosvallas KGB under lördagsförmiddagen var den relativt tidiga träningsmatchstarten mellan Hargs BK:s och Råby-Rönö IF:s herrar.

Disigt Rosvalla
Rosvallas konstgräsplaner kommer att användas flitigt denna helg då bl.a. ett antal DM-matcher avgörs

Klockan 11.00 passade mig utmärkt. För övrigt var helgen uppbokad till sista minut. Nu kom det visserligen magbaciller och lade krokben för mycket av familjen Janssons planer, men ändå.

Alban Berisha Magnus Melin
Träningsmatchen på Rosvallas konstgräsplan B under lördagsförmiddagen passade utmärkt i ett för övrigt tajt schema

Jag kommer inte att göra mig någon större ansträngning med texten efter denna träningsmatch. Det var framförallt för foto-lustens skull som jag åkte till Nyköping denna helg. Träningsmatcher bland de lokala lagen kan få vara oanalyserade, allra helst de trevande första, eftersom det testas hejvilt och är lite si och så med både spel och spelare.

Joakim Fahlén Alban Berisha
Råby-Rönös Joakim Fahlén och Hargs BK:s Alban Berisha närkampsduellerar på konstgräset

Efter fredagens snöfall var det allmänt blött, rått och ruskigt. Det bjöds på 2 plusgrader, blyertsgrå himmel samt ett råkallt dis. Jo man tackar.

Mathias Vestin Råby-Rönö IF
Mathias Vestin i Råby-Rönö IF visar med sin andedräkt att det var en smula kylslaget i luften under lördagen

Lustigt nog hade många nyfikna hittat till KGB. Kanske för att Hargs BK är en av våra större klubbar i närområdet. Kanske för att Råby-Rönö IF tagit över vinnarhålet när det kommer till poppislag just nu. De sistnämnda fick chansen att spela i division 5 denna kommande säsong och gjorde givetvis rätt som tackade ja (efter den trots allt lyckade fjolårssäsongen).

Joakim Fahlén Armend Berisha
Lagkaptenerna Joakim Fahlén (Råby-Rönö IF) och  Armend Berisha (Hargs BK) skakar hand innan träningsmatchstarten

Det hade naturligtvis varit intressant att ta del av någon av helgens DM-matcher. Passade dock illa med mitt eget schema. Det är också full ​fart på inomhusidrotterna denna helg. Vi är i den delen av året då utomhus- och inomhussporterna börjar krocka med varandra. (Det händer ju även på hösten.)

publik träningsmatch Rosvalla
En hel del åskådare hade sökt sig till träningsmatchen mellan Hargs BK och Råby-Rönö IF

Harg inledde denna säsongsstartande träningsmatch bäst. Efter några minuter kom dock Råby-grabbarna in i det lite bättre men det var ändock HBK som tog ledningen efter ungefär en kvart. Därefter tvingas Niklas Karlsson i Råby-målet till en jätteräddning och senare i första halvlek rensar Jesper Agerin undan en boll på Råbys mållinje. Ju längre första halvlek pågick desto bättre grepp fick HBK om händelserna.

Daniel Karlsson Alban Berisha
Daniel Karlsson i Råbys mål rusar ut och gör sig stor samt lyckas parera Hargs BK:s Alban Berishas jätteläge

Andra halvlek tar vid där den första slutade. Harg fortsatte diktera matchvillkoren. De fortsatte med detta tills i mitten av andra halvlek då Råby-Rönö efter en bra sekvens kvitterade till 1-1.

Martin Finnberg Jakob Norelius
Även om Martin Finnbergs skott vid detta tillfälle blockeras av Hargs Jakob Norelius så var det Finnberg som lite senare lyckades kvittera till 1-1

Harg tog åter ledningen några minuter efter Råbys kvittering men sedan undrar jag om inte HBK genom byten tappade sitt momentum. Nu var det istället Råby som lyckades med sitt anfallsspel och det kom både en kvittering till 2-2 och i slutminuterna ett segermål fram till 3-2 för Råby.

Under tiden som träningsmatchen mellan Harg och Råby pågick så drog Nyköpings BIS division 1-herrar igång en lättare träning på konstgräsplan C. De ska ju som bekant till Påskbergsvallen i Varberg under söndagen och avsluta gruppspelet i Svenska Cupen med match mot Superettanlaget Varbergs BoIS FC. Om du undrar varför det är en del bilder på Bissare i dagens bildgalleri så har du nu fått en förklaring.

Bissträning KGC
Nyköpings BIS division 1-herrar genomförde under lördagen en lättare träning på KGC


Jag har knåpat ihop 119 bilder från lördagens besök på Rosvalla, du hittar bilderna HÄR >>>

Jag passar också på att önska Hargs BK:s, Råby-Rönö IF:s samt Nyköpings BIS herrlag stort lycka till framöver!
Tags
  • Träningsmatch
  • Råby-Rönö IF Fotboll Herrar
  • Hargs BK Fotboll Herrar

Lasse Jansson

Fotbollslasse? Den ursprungliga anledningen till detta alias är att jag för flera år sedan skulle registrera en mailadress. Med fyra döttrar som alla spelar eller har spelat fotboll har jag mina fötter stadigt i fotbollsmyllan. Mitt fotointresse är nyväckt sedan några år och mycket av det jag bloggar om tar stöd i mina bilder. Efter nästan 4 år med en damfotbollsblogg kände jag att tiden det tog var allt för omfattande. Men att blogga och sportfotografera då och då, när andan faller på, om framförallt lokala sporthändelser ser jag som en utmärkt och rolig hobby.
 

Vill du nå mig funkar det på något av nedanstående sätt:

Mailfotbollslasse@gmail.com

Mobil: 070-775 39 27

På Twitter går det att följa @Fotbollslasse.
Instagram? Jodå, fotbollslasse gäller även där!

Andra bloggare

© Lokalsporten 2012 - 2016 | Webbyrå Tankbar