Vi älskar lokal sport!

Dennis Blogkamp

 • NYTT PODAVSNITT #11: Urban Granström & Klas Palm gästar.

  Kristoffer Hansson, fredag 07 november 2014, 09:19


  Fredag innebär som vanligt ett nytt avsnitt av den lilla pod som vi kallar Lokalsportens Pl-Pod. VI är uppe i 11 avsnitt och vi har över 2 600 lyssningar. Helt sjukt. Vi har även startat en FB-sida (
  facebook.com/lkplpod) vilket gjort att podden spridits ännu mer. Tack vare FB har vi även börjat fått in lyssnarfrågor vilket vi efterlyst länge. Vi tackar för det.

  Det elfte avsnittet blev det längsta någonsin (90min). Inte så konstigt med tanke på att vi hade inte en utan två gäster. Huvudgästen (förlåt Klas) var kommunalstyrelsens ordf Urban Granström som kom till podden för att framförallt prata Liverpool och den stormatch som väntar på Anfield på lördag när Chelsea kommer på besök. Även Klas Palm gjorde ett nytt inhopp i podden efter sin succé när han senast var med i podden.

  Vi hade extra fokus på Liverpool och framförallt matchen mellan Liverpool och Chelsea på Anfield lördag 13.45. 3/4 av podden trodde på Chelsea-vinst. Lyssna och kommentera gärna podden på FB eller på twitter (@lkplpod).

  Podden finns på iTunes eller på:
  http://traffic.libsyn.com/lkplpod/Lokalsportens_PL-Pod_11.m4a

  Ni kan även lyssna på podden i detta blogginlägg
  Mycket nöje

   

  Vi hörs

  /Kristoffer & Jimmy

 • Inför Arsenal - Burnley

  Kristoffer Hansson, lördag 01 november 2014, 10:48


  Lördag och det är ny PL-omgång. Känner mig taggad men ska säkert hinna ändra sig ju närmre matchstart för Arsenal - Burnley vi kommer. Det blir alltid värre när Arsenal ska spela en match som det SKA vinna 10 gånger av 10. Matchen mot Burnley är en sådan match men med tanke på hur Arsenal spelat senaste tiden så är ingenting säkert. Ingenting!!

  Burnley är nykomlingar denna säsong men det har verkligen visat sig att steget till PL varit för stort. Ingen vinst hittills och endast 4p på nio matcher. Laget har även bara mäktat med fem mål hittills. Nej. Burnley är för dåligt för PL  och senast fick man stryk hemma mot Everton med 3-1.

  Arsenal är med andra ord favoriter men det är en bräcklig favorit. Spelarna (förutom Alexis)  är ur form och spelet har hackat. Till matchen idag är Gibbs förmodligen borta efter skadan sist. Även om han nu skulle kunna spela tycker jag han kan få vila. Med tanke på det bör Montreal spela vänsterback medan Chambers tar platsen bredvid BFG. Det innebär att Bellerín får chansen igen. Det ska bli kul att se honom igen. Han har potential att bli mycket bra.

  Förutom Gibbs kommer Wilshere inte heller till spel idag. Det är dock inget allvarligt men det har vi hört många gånger när det kommer till Wilshere. Sen slutar det med ”a protective boot” och ett halvårs speluppehåll. Sist spelade Arsenal med Arteta och Flamini som ett steg i att stärka upp defensiven högre upp i planen. Det fungerade sist men idag tycker jag inte man behöver det. Arteta är bra mot sämre och långsamma lag och bör starta. Bredvid honom ska Ramsey starta. Han behöver spel in sig i form. Han behövs. Han är även som bäst när han spelar längre ner i planen. 

  När det gäller den offensiva mittfältstrion måste Cazorla bänkas. Han har varit riktigt dålig senaste tiden och ska bänkas. Jag vill inte heller se Alexis central eftersom laget blir för centrala då. Väljer Ox och Alexis på kanterna och ger Rosicky sin första start. På topp är det Welbeck. Wenger kunde berätta igår att Giroud kan vara tillbaka en månad tidigare. Det blir kanon och han ger oss en bra Plan B. Det finns inte många bättre ”target” i ligan

  Min elva:
  Szcz - Monreal, BFG, Chambers, Bellerín - Arteta, Ramsey - Ox, Rosicky, Alexis - Welbeck

  Arsenal ska vinna detta men jag tror faktiskt att Burnley tar ledningen på hörna. 3-1 till Arsenal efter två mål av Alexis och ett av Welbeck. Hoppas att spelet fungerar idag. Vi syns på O´Learys då matchen inte visas på Viaplay. Tydligen väljer man att visa Chelsea. AVGÅ

  COYG

  Vi hörs

  /Dennis Blogkamp

 • NYTT PODAVSNITT #10: EKO-FRITT

  Kristoffer Hansson, fredag 31 oktober 2014, 09:11

  Man hoppas att podd-lyssnarna kommer tillbaka trots debaclet senast med ljudet. Minkarna stod fel och våra ljudskydd (läs: pärmar) fungerade inte. Till denna vecka har vi grottat ner oss lite i Garageband och dess ljudinställningar och ljudet verkar var klart bättre denna vecka.

  Denna vecka har vi ingen gäst så ni får hålla till godo med oss två. Trots det blev vi utmanade i #stryktipsfighten av Ante Janson, tränare i VSK, denna vecka. Förra veckan vann ju podden över Henrik Denninger med 11r vilket renderande  i 650:- kr i spelkassan. Som sagt: kan vara ekonomiskt smart att följa poddens tips. #hybris

  Lyssna på podden på iTunes (sök på lokalsportens) eller på denna länk:

  http://traffic.libsyn.com/lkplpod/Lokalsportens_PL-Pod_10.m4a

  Vi hörs

  /Kristoffer & Jimmy

 • Sunderland - Arsenal 0-2

  Kristoffer Hansson, onsdag 29 oktober 2014, 12:55


  Dags för mig att sluta tjura över dåligt spel. Arsenal vann med 2-0 mot Sunderland och även om spelet återigen var bedrövligt så innebar det tre poäng och även en hållen nolla. I slutändan är det ju det viktigaste. Formen hos de flesta spelarna (framförallt på spelare såsom Cazorla) är dålig och då blir spelet lidande. Att ändå vinna är något slags styrkebesked. 

  Till matchen valde Wenger att ställa upp med två mer defensiva innemittfältare i Arteta och Flamini. Jag önskade det i min blogg inför matchen då defensiven framförallt högre upp i planen lidit senaste tiden vilket exponerat den oprövade backlinjen lite väl ofta. Flamini och Arteta har passerat deras bäst-före datum men tillsammans gjorde de en bra match. Arteta är bra när han ges mer tid samt när han möter ett lag som inte pressar så högt upp i planen. Då får han chans att diktera tempot. Allt som ofta blir tempo lite väl lågt då men när formen är som den är kan det vara bra att spela med handbromsen i för att inte riskera allt för mycket.

  En annan förändring till matchen var att Wenger valde att ge Sanchez nr10-rollen. Jag hade hoppats på att Cazorla skulle få den för att hjälpa honom återfå formen. Spelet blir även för centrerat med Cazorla på vingen och Sanchez i mitten. Så blev fallet även i denna match men det är dock svårt att kritisera Wengers val med tanke på att Sanchez återigen var bäst på planen och att han gjorde två mål i sin nya roll. Bortsett från de första matcherna så har Sanchez varit mycket bra i alla matcher denna säsong. Just nu är vi ett one-man-team, Men vilken ONE-MAN vi har i Sanchez. Måste anses vara en av höstens spelare i PL denna säsong.

  Som nämndes var Wengers syfte med att spela Arteta och Flamini att stärka upp defensiven och det fungerade bra. BFG gjorde sin bästa match på mycket länge och även Montreal såg riktigt säker ut där bak. Tyckte även att Chambers gjorde det klart bättre nu än mot Anderlecht då han såg vilsen ut. Jag kommer dock aldrig förstå hur Wenger kan välja Montreal framför  Chambers på mittbacken. Förmodligen säger det allt om hur Wenger ser på Bellerin som högerback. Tyvärr tvingades alla i backlinjen byta position under matchen då Gibbs blev skadad. Igen. Hans skadehistorik är verkligen mörk och kan mycket väl bli en för stort hinder i hans chans att nå sin fulla potential. I sin bästa stunder är han en av ligans klart bästa vänsterbackar. Det ryktas dock att Gibbs kan vara aktuell redan till helgen mot Burnley. Jag hoppas dock att Wenger inte chansar utan ger honom lite vila.

  Sunderland gjorde en bedrövlig match mot Southampton när de förlorade med hela 8-0 så insatsen mot Arsenal var ett steg i rätt riktigt. Dock var Arsenals båda två mål misstag från Wes Brown och Mannone. Självförtroendet har verkligen fått sig en törn och Poyet har mycket att jobba med framöver för att få sitt lag på rätt spår igen.

  Matchens tre stjärnor i Arsenal tilldelas: Alexis (MOTM), BFG & Monreal. Montreal gör det mycket bra i en för honom mycket ovanlig position. Han kanske inte prövades allt för mycket under matchen men det han gjorde det som krävdes och han ingav ett lugn. BFG pratade inför matchen berättade i en intervju att han har lidit av någon slags bakfulla från VM-äventyret vilket medfört att han inte kommit upp i rätt nivå denna säsong. Han har även lidit av att inte ha sin kompanjon Kos bredvid. I matchen mot Sunderland var dock den gamle BFG tillbaka och han kändes som en ledare igen. han styrde sin backlinje samt spelarna framför sig på ett fint sätt. Alexis gjorde två mål och var bäst igen. Mer behöver inte sägas.

  Nu väntar en match hemma mot Burnely på lördag och jag hoppas verkligen att spelet kan komma igång då.

  Vi hörs

  /Dennis Blogkamp

 • Inför Sunderland - Arsenal

  Kristoffer Hansson, lördag 25 oktober 2014, 11:28

  Nu är det dags för en riktigt bra prestation över nittio minuter. Det har vi inte haft under hela säsongen. Senast mot Anderlecht var ett lysande exempel på Arsenals säsong bortsett från att vi lyckades vinna i matchens slutminuter. Insatsen i onsdag var bedrövlig, förmodligen den sämsta vi sett under hela säsongen. Det måste bli bättre och det måste bli förändringar i startelvan.

  Vi möter idag Sunderland på bortaplan. Det brukar vara tuffa matcher på Stadium of Light. Sunderland var otroligt nog ännu sämre än Arsenal förra helgen när de förlorade med hela 8-0 mot Southampton. Det säger en del om Sunderlands defensiv men jag tror att det kommer använda det som bränsle till dagens match. De måste samla sig och visa fansen att utklassningen i lördags var en engångsföreteelse och att man är bättre än så. Vilket man självklart är. Med det sagt måste Arsenal-spelarna göra sig beredd på en mycket tuff match fysiskt. Hoppas att de för en gångs skull kan stå upp mot det.

  Arsenal har inte vunnit på mycket länge. De senaste tre matcherna i PL har man inte vunnit. Lika mot Hull och Tottenham och en förlust på Chelsea är resultatet på de senaste tre matcherna. Arsenal har endast 11 p hittills denna säsong vilket är precis lika många poäng man är efter ledande Chelsea.  Inte bra alls. Inte alls.

  En tre poängare är ett måste idag och Arsenal har tillräckligt med kvalité för att klara av det. Först och främst måste något göras åt defensiven. Chambers var inte bra senast som högerback. Han borde istället få spela bredvid BFG istället för Monreal. Högerbacken kan tas av Bellerin som gjort det ok när han fått chansen. På mitten vill jag ha en defensiv uppställning. Ramsey och Wilshere för bedrövliga sist och de SKA vila. Flamini va inte heller bra men jag väljer honom och Arteta på mitten för att stärka defensiven. Det borde hjälpa backlinjen avsevärt bättre än senaste tiden. Sedan vill jag se förändring i den offensiva trion. Cazorla har haft det tungt och där vill jag istället se Rosicky. Hans direkta spel har saknas och vi måste få igång fler spelare nu. Campbell är ett råmaterial men han har gjort det fint de gångerna han hoppa in och han bör få chansen. Den andra kanten ska Sanchez ha. Med Campbell och Sanchez kan vi ha ett bredare spel än vi hade mot Hull och Anderlecht när allt skedde i mitten vilket blottade ytterbackarna enormt. Welbeck ska självklart starta.

  Wenger kommer aldrig göra så många ändringar men något måste göras. Jag hoppas verkligen på Rosicky i alla fall

  Min elva:
  Szcz - Gibbs, BFG, Chambers, Bellerin - Arteta, Flamini - Alexis, Rosicky, Campbell - Welbz

  En intressant elva som har en chans att ta tre poäng idag. Jag är långt ifrån saker och därför vägrar jag tippa. 

  COYG

  Vi hörs

  /Dennis Blogkamp

 • Anderlecht - Arsenal 1-2

  Kristoffer Hansson, fredag 24 oktober 2014, 12:46


  Jag brukar vara väldigt glad över en Arsenal vinst. Det var jag inte i onsdag. Det var nämligen en av de sämre insatser jag sett ett Arsenal göra på länge. Anderlecht var framförallt i andra halvleken klart bättre än Arsenal och de var värda 3p. De visade vilja och de kom runt på kanterna gång på gång. Har faktiskt aldrig sett Arsenal vara så centralt tidigare som i onsdags. Ytterbackarna blev utsatta för attacker hela tiden utan att få hjälp. Sanchez och Cazorla spelade mer i mitten än på kanten. Framförallt Chambers led av detta under stora delar av matchen. Saknar rena yttrar i Arsenal. Skönt att Walcott snart är tillbaka.

  Men trots bedrövligt spel lyckades Arsenal vinna efter mål i den 89:e minuten och på övertid. Det första målet gjordes av Gibbs (!)) och Podolski kunde sedan skjuta tre poäng till Arsenal efter att panga upp boll i nättaket från två meters håll. Ett riktigt typiskt Podolski-mål med andra ord.

  Det fanns massor som var oroväckande från matchen i onsdag. Framförallt var det hur uruselt laget försvarade sig. Man lämnade backlinje och då främst ytterbackarna allt för ofta själva. Flamini är för dålig och han tar för dåliga beslut vilket utsätter mittbackarna för stora problem samt gör dem osäkra. Ramsey som ofta springer mest gör sin sämsta match på länge. Jag hade hoppat att han inte skulle får starta och det blev tydligt att han inte var redo. Han jobbade knappt hem och hans passningsspel var under all kritik. Nej, det defensiva spelet längre upp i planen var under all kritik.

  Wenger sa idag på presskonferensen att laget inte varit tillräckligt skärpta i både defensiven och i offensiven. Han menade att hel laget måste jobba mer i defensiven. Vidare sa han att försvaret inte är vana att spela ihop men det är ju mer eller mindre hans eget fel. Det måste till byten i startelvan till matchen på lördag mot Sunderland. Flera spelare har underpresterat och han måste få igång fler spelare nu. Campbell har sett intressant ut när han kommit in och Rosicky är värd en chans. Om han inte byter nu kommer Wenger aldrig byta. Om han nu har en ”complete squad” som han brukar kalla sin trupp för så måste han visa det genom att ge fler chansen.

  Jag kunde inte ta ut några stjärnor mot Hull och jag kan inte heller göra det nu heller. Däremot måste spelare såsom BFG, Chambers, Flamini, Ramsey och Cazorla höja sig markant. MARKANT!!!

  Nu väntar som sagt Sunderland på bortaplan på lördag. Ett Sunderland som kanske gjorde den sämsta insatsen någonsin  i PL. att förlora med 8-0 mot Southampton är ett hån mot klubben och mot fansen. Målen man släppte in var helt sjuka. Det finns inte adjektiv som beskriver hur bedrövliga de var. Som sagt borde Arsenal vinna men Arsenal är Arsenal och Sunderland måste göra allt för att vinna tillbaka sina fans. Blir väl oavgjort med tanke på att båda lagen spelet sisådär fem oavgjorda matcher var redan denna säsong.

  Vi hörs

  /Dennis Blogkamp

 • NYTT PODAVSNITT #09: Henrik Denninger gästar

  Kristoffer Hansson, fredag 24 oktober 2014, 09:00


  Jag har haft en stor ångest sedan igår kväll då podden spelades in. Inte för att det vi pratade om var sämre än vanligt utan istället handlade det om att ljudet i podden blev bedrövligt. På något sätt lyckades vi få ett rejält eko i ljudfilen trots våra ”ljudskydd” (läs pärmar) och det är därför något plågsamt att lyssna på veckans podd. 

  Det är verkligen synd då vi hade celebert besök i podden denna veckan. Veckans gäst var ingen mindre än legenden Henrik Denninger som spelat fotboll i Runtuna, IFK Nyk, Nyköpings BIS och senast IK Tun. Han pratar om sin spelarkarriär som nu är slut och hans nya karriär som tränare för IK TUN. Han berättar mycket intressanta saker. Men som sagt stör ljudet upplevelsen. Markant.

  Hoppas att ni orkar ta er igen podden och vi lovar att till nästa vecka hitta bättre lösningar på ljudet. Ska konsulterar Lars Björkman för råd.

  Podden hittar ni på iTunes (sök på lokalsportens) eller här: 

  http://traffic.libsyn.com/lkplpod/Lokalsportens_PL-Pod_09.m4a

  Ni kan även lyssna på podden i detta blogginlägg.

  Återigen vill vi be om ursäkt för ljudet.

  Vi Hörs (förhoppningsvis igen)

  /Kristoffer & Jimmy

 • Inför Anderlecht - Arsenal

  Kristoffer Hansson, onsdag 22 oktober 2014, 18:05

  Ny match. Denna gång i CL mot gruppens svagaste lag. Det betyder i och för sig inget då dagens Arsenal är ett mediokert Arsenal. Man är tydligen 34 år (fyllde i måndags. Grattis Kristoffer) och redan en gnällig gubbe som drömmer sig tillbaka till en svunnen tid (2004) då Arsenal gick en säsong obesegrad och spelarna hette Bergkamp, Henry, Pires, Vieira, Gilberto, Ljungberg Campbell. Dags att leva i nuet, dags att fånga dagen (Avgå Kristoffer. För gott)

  Nu är det detta Arsenal som det gäller. Ett Arsenal som helt klart är bättre än vad man visat. Skador och oskärpan har gjort att laget inte riktigt kunnat vinna e matcher som de borde. Senast mot Hull är ett väldigt tydligt exempel på dagens Arsenal. När det gäller CL så har man hittills en förlust och en seger. Senast vann man hemma mot Galatasaray med hela 4-1 (den matchen missade jag självklart) och Welbeck gjorde hattrick. En seger på bortaplan mot Anderlecht är ett måste om man vill knipa första platsen bakom Dortmund som i sin tur har en tuff match borta i Turkiet. Anderlecht har varit med många gånger i CL men aldrig riktigt lyckats. Man lider av att ha en relativt svag hemmaliga. I laget finns Biligia som ryktas in till Arsenal under de senaste fem fönstrens.

  När det gäller Arsenal så är det fortfarande lite kris i de bakre regionerna. Kos måste fortfarande vila men Chambers är tillbaka från sin avstängning. Jag hoppas han får mittbacksposition istället för Monreal vilket i sin tur betyder att Bellerin får fortsätta på högern. Han gjorde det helt ok mot Hull till skillnad mot de andra spelarna i Arsenal. Än värre är det på målvaktssidan där Szcz är avstängd och Ospina är borta i tre månader (efter den skadad han tydligen ska ha ådragit sig under VM (bra scoutat!!) Det innebär att tredje målvakten Martinez får chansen. På bänken återfinns då någon av de ungdomar vi har. Så jävla Arsenal detta är.

  Gjädjande är dock att vi på mitten nu har Arteta och Ramsey tillgängliga igen. Jag hoppas Ramsey får starta på bänken idag. Han ska inte jäktas in med tanke på alla hans skador senaste tiden. Wenger brukar ju säga att man inte ska stressa tillbaka spelare speciellt inte när de drabbas av muskelskador som Ramsey.

  Wilshere som verkande ha skadat sig rejält mot Hull är tillgänglig. det måste vara första gången Arsenal har den turen. På bänken kan vi även förväntas oss att få se Walcott vilket är kul. Med tanke på hur illa många spelare spelade sist och spelat senaste tiden vill jag se lite förändringar idag. Rosicky, Podolski eller Campbell bör vara aktuella. Spelare såsom Ox och kanske även Wilshere bör starta på bänken. Jag vill chansa lite och med det vill jag se Arteta bredvid Cazorla som sittande medan flankerna ska besättas av Sanchez och Campbell. (Vilken speed!!) Som central offensiv måste Rosicky spela. Han är värd en chans nu och hans raka spel kan behövas då spelet senaste tiden gått i stå. på topp är Welbeck självskriven.

  Min elva:
  Martinez - Gibbs, BFG Chambers, Bellerin - Arteta, Cazorla - Sanchez, Rosicky, Campbell - Welbeck

  Offensivt ser det intressant ut och jag tror dett anlaget skulle kunna få med sig alla tre poäng. 2-1 efter mål av Campbell och Welbeck är mitt tips.

  COYG

  Vi hörs

  /Dennis Blogkamp


 • Arsenal - Hull 2-2: Kräftgången fortsätter

  Kristoffer Hansson, tisdag 21 oktober 2014, 21:27


  Säsongen är över. Ja, den är faktiskt det. Jag har väntat i flera månader och hoppet har byggts upp under sommaren då fina nyförvärv presenterades. Tyvärr lyckades inte klubben fullt ut denna gång heller vilket nu lett oss i denna situation. Att inte värva MINST en defensiv spelare  (och förmodligen även en def mittfältare) har kostat laget en hel drös poäng. Redan nu. Ok, det är inte tränarens fel att man får skador. Eller?? Är inte tränare ansvarig för detta? Arsenal har mest skador varje säsong och något är fel då. Något med träningen är fel. Vi vet att Wenger bestämmer allt och därmed får han bära hundhuvudet. Och nu är vi här. Två segrar på åtta matcher. Hela fem oavgjorda matcher. En sjunde plats med hela 11 p efter Chelsea. Det är över. Titeln är borta om den nu ens var aktuell. Jag hade bara hoppats att vi skulle var med längre. Mycket längre. Nu blir det en lång resa mot att försöka knipa fjärde platsen. Igen.

  Vi behöver ju även prata om matchen mot Hull i lördag som var droppen som fick åtminstone min bägare att rinna över. En match som vi spelade lika i. För femte gången denna säsong. Jag anade att detta kunde hända med tanke på att vi spelade med en vänsterback som mittback och som aldrig hade spelat på den positionen under hela sin professionella karriär. VI spelade även med en högerback som inte startat en enda PL-match. Någonsin. Och vi mötte ett lag som kanske värvat bäst under sommaren och som verkligen hittat momentum under säsongen. Men ändå bör Arsenal vinna detta. Speciellt när bollinnehavet i stort sett var 75/25% under hela matchen till Arsenals fördel.

  Arsenal började även bra. Det var förmodligen Arsenal bästa start denna säsong. Det gav även utdelning relativt tidigt när Alexis fint placerade bollen bakom Harper. Det kunde ha blivit fler mål i början men Harper gjorde det bra speciellt på Cazorlas fina skott i början av halvleken.

  Inledningen var alltså bra och det kändes tryggt. Då hände det som ibland händer. Domaren  gör fel. Han missar en solklar frispark när Diame bryter sig in i Arsenals straffområde. Flamini hinner upp Diame och är före honom men då drar Diame i Flaminis nacke och drar honom bakåt. Domaren blåser inte och Diame kan mycket fint chippa över en utrusande Szcz. Arsenalspelarna var vansinniga med rätta. De var en solklart frispark och till och med Hulls tränare Steve Bruce medgav efter matchen att man hade tur med det domslutet. Även om det skulle ha varit frispark så borde inte man släppt till det läget. Flamini och Wilshere är inte tillräckligt aggressiva och låter Diame springa rakt igenom mittfältet. Tycker även att mittbackarna inte heller gör det speciellt bra utan de borde haft täckning bakom Flamini. Vet faktiskt inte riktigt vad det häll på med.

  Efter målet blev spelet allt jämnare och det kändes rättvist med 1-1 i paus. Det behövdes sedan bara en minut in på den andra innan Hull kunde ta ledningen genom en fin nick av Hernandez. Även här tycker jag att framförallt BFG kunde ha gjort det bättre. han är planen klart längste spelare och han är inte ens nära att vinna duellen mot Hernandez. Inte ens nära. 2-1 och jag var nu riktigt förbannad.

  Resten av matchen var en plåga och Arsenal lyckades inte skapa speciellt mycket. Det skulle dröja till matchens slutskede innan Arsenal riktigt började skruva upp tempot. På övertid gav det utdelning genom Welbeck och sedan var man ytterst nära att även hinna göra ett till innan domaren blåste av matchen. 2-2 och det kändes som en förlust. Arsenal gör igen en bedrövlig insats bortsett från de första 20 minuterna samt de sista 10 minuterna. Det räcker inte. Hull gjorde det bra. man lät Arsenal ha bollen och så var man tighta över hela planen. Det räcker mot detta Arsenal. Den taktiken räcker nästan alltid mot Arsenal.

  Det går inte att ta ut några tre stjärnor till denna match. Alexis får godkänt och möjligen även Cazorla. resten var bedrövliga. Speciellt mittbackarna, Flamini och OX var exceptionellt bedrövliga. Det är oroande.

  Imorgon möter Arsenal Anderlecht på bortaplan i CL. Till den matchen kommer tredje målvakten få stå då Szcz är avstängd och nyförvärvet Ospina är skadad. i tre månader som alla skador i Arsenal brukar vara. Faan. Jag orkar inte mer. FAAANNN!!!

  Vi hörs

  /Dennis Blogkamp

 • Inför Arsenal - Hull

  Kristoffer Hansson, lördag 18 oktober 2014, 14:00

  Det var väldigt länge sedan jag publicerade en blogg här på lokalsporten.se. Det finns inga andra ursäkter än att jag varit less på PL och i synnerhet Arsenal. Droppen var inte som man kan tro när Arsenal förlorade igen  mot Chelsea för två veckor sedan utan det handlar istället att alla dessa skador som återkommer varje år och som varje år förstör säsongen. Det gör mig arg, ledsen och framförallt frustrerad. Det känns som Arsenal inte fått visa sitt rätta jag på massor av säsonger. Spelarna har inte givits chansen. Det spelar egentligen ingen roll vad felet är utan att det rättas till. NU

  Sedan vi sist sågs har Özil skadat sig och han är borta året ut. Tack! Även Kos som haft känning i hälområdet (eller kronisk inflammation. Låter verkligen bra….) hela säsongen behöver nu vila ordentligt. Med tanke på Arsenals defensiva trupp (just nu tre hela spelare) så kan vi nog säga att det handlar om överlevnad fram till januari och kanske ännu längre. Beslutet eller bristen på förmåga att inte värva en back under sommaren har förströ säsongen. Det ä rmöjligt att 3-4 plats går att erövra ändå men detta var säsongen Arsenal skulle ta ett rejält kliv och utmana om titeln. Så blir det inte. Matchen mot Chelsea visade det. Nu tycker jag i och för sig att Arsenal gör en bra match mot Chelsea (trots 0 skott på mål). 2-0 borta mot Chelsea är klart bättre än 6-0 som det blev förra säsongen. Chelsea spelade inte heller ut Arsenal men på något sätt så kändes det ändå som de lekte med oss. Chelsea är klart bättre just nu. I allt. 

  Dock kom det lite positiva nyheter kring skador i veckan då Ramsey förväntas vara tillbaka redan mot Anderlecht. Det är ett par veckor tidigare än förutspått. Men visst ska man ändå inte stressa in honom i match ännu. Det skador han haft kräver rejäl återhämtning. Även Walcott och Gnabry ska kunna vara med i truppen mot Anderlecht. Dessa två spelade match igår med U21-laget. Walcott har varit borta i 9 månader så han behöver lustas in i laget i lugnt tempo. Giroud räknas också vara tillbaks en månad tidigare.

  Till nästa PL-uppehåll har Arsenal ett bra spelschema och det kommer krävas många vinster nu. Och helst relativt lätta matcher där man inte behöver ta ut sig 110%. Matchen som står ut är Swansea borta vilket säger nåt om det relativt lätta spelschemat.

  Idag väntar Hull och det är en repris på FA-cupfinalen förra säsongen. Då ödde Hull med 2-0 och med tanke på att dagens Hull är ett klart bättre lag så är detta inte alls en enkel seger. Arsenal måste gör allt jag för att vinna. Ligan har hittills varit en besvikelse. Det stora orosmomentet idag är backlinjen. Med Kos, Debuchy skadade och Chambers avstängd har vi nu 3 backar. Det innebär att junioren Bellerin får strata på kanten medan Monreal får spela mittback. Ett position han aldrig spelat på i professionellt sammanhang. med tanke på Jelavic fina form så måste BFG hjälpa spanjorer likväl som Flamini som förmodligen ges den defensiva positionen på mitten. Ynglingen Hayden skulle vara ett alternativ men jag tror att Wenger inte vågar det. Det räcker att ha en oerfaren spelare i Bellerin i den redan sargade backlinjen.

  I Özil frånvaro får nog Cazorla eller Wilshere den positionen. Man skulle kunna välja Wilshere som haft två fina matcher med landslaget men det kan även vara så att Wenger väljer att vila honom då han matchats hårt senaste tiden. I så fall vill jag se att Rosicky får lite speltid (minst 30 min) idag. Vi måste få igång honom nu. Ett annat alternativ är att låta Wilshere spela med Flamini och att OX tar den offensiva platsen på mitten. Hur som helst måste Ox starta. Han har varit bra senaste tiden.

  Min elva:
  Szcz - Gibbs, Monreal, BFG, Bellerin - Flamini, Wilshere - Sanchez, Cazorla, Ox - Welbeck

  Der är ett bra lag framåt och ett lag som bör slå Hull. Jag är dock långt ifrån säker. säger dock 3-1 efter mål av Cazorla, Sanchez och Ox

  COYG

  Vi hörs

  /Dennis Blogkamp

 • NYTT PODAVSNITT #08

  Kristoffer Hansson, fredag 17 oktober 2014, 12:56

  Fredag ska innebära (bortsett från förra veckan) och innebär denna vecka ett nytt avsnitt av den alltmer populära podden, Lokalsportens PL-Pod. Förra avsnittet med Klas Palm som gäst slog rekord. Över 350 lyssningar vilket är helt fantastiskt. Sammanlagt har podden över 1500 lyssningar nu. 

  Dagens avsnitt är något spretigt. Vi kände oss ringrostiga efter en veckas uppehåll. Det märks. Tyvärr. Ingen gäst denna vecka men IFK Nyköpings ”legend” och bloggaren Rickard Söderberg utmanar oss i #Stryktipsfighten. Denna match måste podden vinna med tanke på att Rille inte tippat sedan 1997 samt att han inte följer PL alls. Men med tanke på poddens tipparstatistik så talar allt för Rille.

  Ni hittar podden här:

  http://traffic.libsyn.com/lkplpod/Lokalsportens_PL-Pod_08.m4a

  Eller på iTunes. Sök på Lokalsportens så hittar ni podden.

  Ni kan även lyssna på podden i detta blogginlägg:


   

  Vi hörs

  /Kristoffer & Jimmy

 • Inför Chelsea - Arsenal: Livrädd

  Kristoffer Hansson, söndag 05 oktober 2014, 12:08


  Detta är inte så kul, dels är jag något sliten efter säsongsavslutningen igår med Lokalsportens IK (Tack Kalle & Martin), dels är jag nervös, nej livrädd, för Arsenals bortamatch mot mindre trevliga Chelsea. Detta är en kalkylerad förlust för mig. Det finns inget som talar för Arsenal. Chelsea har börjat ligan jättebra medan Arsenal har haft det tyngre. Lägg då till den bedrövliga skadesituationen i Arsenal. Men trots att jag vet att vi förlorar idag (nej jag jinxar inte) är jag ändå livrädd. Jag vill inte ha ett nytt 6-0 debacle som senast. Jag vill ha en match där Arsenal står upp och kämpar i varje duell. Och inte förlorar med fler ’n två bollar. Det är väl inte för mycket att begära?

  Idag kommer vi även få se Fabregas i en blå tröja spela mot oss. Jag är så ambivalent inför detta. Jag har inte alls samma agg mot Fabregas som många gooners har. För mig var det en självklarhet att han skulle lämna oss för Barcelona och även om det kunde ha skötts bättre så var det ändå en självklarhet. Sedan när det blev klart att han skulle lämna Barcelona så var Arsenal hans försteval men vi sa nej. Vi sa nej eftersom vi inte hade plats för honom(!?). Jag älskar Wenger men hans långsinthet blir för mycket i detta fall. Det spelar ingen roll om vi inte har plats för Fabregas. Man SKAPAR plats för Fabregas. Mår redan illa över tanken att Fabregas ska spela en avgörande roll mot oss. Han har ju det mycket bra hittills. Tyvärr.

  Mou brukar ställa upp med ett mer defensiv elva men det tror jag inte denna gång. Chelsea är för bra och de kommer försöka spela ut Arsenal genom att spela sitt spel. Jag tror det mer handlar om att Arsenal måste försöka spela defensivt och förlita sig på de få kontringar de kommer få. Chelseas vann i veckan mot Sporting i veckan och laget är fortfarande obesegrat i alla turneringar denna säsong.

  Arsenal vann också i veckan mot Galatasaray med 4-1 efter en mycket fin insats av framförallt Welbeck som gjorde hattrick. Tyvärr såg jag inte matchen då vi var tvungna spela i podden redan på onsdagen. Klart att Arsenal göra sin bästa insats när jag inte tittar. Tänkte jag skulle matchen ikväll efter Chelseamatchen. Ett genidrag då jag kan somna gott till en vinst!

  Arsenal har ju redan skadekris på flera viktiga spelare. Glädjande är dock att Walcott förväntas vara tillbaka till nästa omgång. Förstå vilket fart det kan bli med Walcott och Sanchez på kanterna och Welbeck på topp. Det är framförallt på innemittfältet som oron finns. Chelseas stryka är centralt i planen och det krävs att en spelare som Flamini höjer sig avsevärt samt inte förösker spela smart. Det röda kortet på Flamini känns rimligt. Han kommer förmodligen inte hänga med. För mig ska han inte starta även om han är vår enda def mitt. Jag ser gärna Wilshere och Ox eller Wilshere Santi. Det är en riktigt chansning men  vi har knappt något att förlora. Jag ser gärna se Rosicky från start då han burar vara bra i dessa matcher. Synd bara att han spelat så lite och inte är uppe i matchtempot.

  Min elva:
  Szcz - Gibbs, Kos, BFG, Chambers - Wilshere, Santi - Ox, Özil, Sanchez - Welbeck

  Kan verkligen inte se att Arsenal får med sig något här. 2-0 till Chelsea tror jag tyvärr på. Hoppas jag har fel. 

  COYG!

  Vi hörs

  /Dennis Blogkamp

 • NYTT PODAVSNITT #07: Klas Palm gästar

  Kristoffer Hansson, fredag 03 oktober 2014, 08:50

  Vi fick spela in podden en dag tidigare än vanligt. Det innebar att jag missade Arsenals kross av Galatasaray. Det säger ganska mycket om hur kul och hur viktigt jag tycker vår PL-Pod är. Det gör det inte heller mindre roligt att spela in denna pod då antalet lyssningar nu är över 1 000. Helt fantastiskt att så många lyssnar på två trallgökar som försöker leka PL-experter. Apropå jubileum så faktiskt detta blogg nr 200!!!

  Till veckans avsnitt fick vi äntligen till det med den gäst som vi jagat i veckor. Det är den comeback:ande legendaren (för att låna SNs rubriksättning) Klas Palm som är känd för sina insatser på fotbollsplanen för både Nyköpings BIS och Runtuna. Han pratar kort om sin karriär samt om sin relation till PL och favoritavsnittet Chelsea. Det var med andra ord 2-1 i övervikt till Chelsea i denna pod vilket gjorde det jobbigt (för mig) då det stundar Chelsea mot Arsenal på söndag.

  Vi avslutar som vanligt podden med att gästen utmanar oss i #Stryktipsfighten. Förra veckan vann äntligen podden igen efter att haft hela 11 rätt. Vi hoppas på en repris.

  Du hittar podden som vanligt på iTunes eller här:

  http://traffic.libsyn.com/lkplpod/Lokalsportens_PL-Pod_07.m4a

   

  Vi hörs

  /Kristoffer & Jimmy

 • Inför: Arsenal - Galatasaray

  Kristoffer Hansson, onsdag 01 oktober 2014, 12:45


  Champions League. Första hemmamatchen i gruppspelet för denna säsong. Det är viktigt att Arsenal nu vinner efter att ha åkt på rejält med däng mot Dortmund senast. Det blev bara 2-0 men det kunde lika gärna kunnat runnit iväg till 4-0. 

  I den andra omgången kommer Galatasaray på besök som i sin tur bara fick oavgjort hemma senast mot Anderlecht. Med andra ord behöver även Galatasaray också tre poäng idag.  I ligan har laget startat ok och ligger på en fjärde plats. Senast vann man med 2-1 hemma mot Sivasspor efter mål av bland annat Yilmaz. Yilmaz får nog anses vara lagets stjärna och den spelaren som Arsenal bör vara mest rädd för. Han har helt klart kvalitet att spela i en bättre liga.Vi får även se en gammal Arsenalspelare på Emirates när Eboue kommer tillbaks. Ska bli kul att se honom igen och jag hoppas att han gör det lika svajigt idag som han ofta gjorde det för Arsenal tidigare.

  Arsenal spelade lika mot Spurs i helgen men det kändes som en förlust. Arsenal var klart bättre i allt men de lyckades ändå inte skapa så mycket. Som vanligt. Ännu värre än tappade poäng vara att tre spelare åkte på skador. Wilshere ska dock enligt rapporterna var ok medan Ramsey och Arteta blir borta ett par veckor. Jag orkar inte prata mer om skador och Arsenal. Det leder bara till ännu mer frustration och desperation hos mig. Det hjälper ingen. Alla skador på framförallt med defensivt lagda spelare har skapat kris i klubben och Wenger har för ovanlighetens skull otryckt sin oro. Nu verkar det som att Wenger vill att klubben satsar på en ny medicinska anläggning. Man ser även över sina egna träningar samt så finns det en teori om att Emirates fina matta är för hård. Något är det eftersom antalet skadorna är överlägset flest i PL.

  Det är framförallt på innemittfält som Wenger har problem med laguttagningen idag. Flamini lär få starta då han är den enda defensiva mittfältaren Arsenal har. Flamini har tyvärr gjort två ödesdigra misstag mot Spurs och Man C som kostat Arsenal seger men ändå bör han starta. Visst skulle även Chambers kunna spela som ankare men hans behövs i backlinjen då Debuchy är långtidsskadad. Diaby som spelade def. mitt mot Southampton i ligacupen förra veckan är inte med i truppen idag då han ännu inte är redo att spela regelbundet. Frågan är även om han är rätt spelare att spela där. Jag har alltid gillat honom och jag tror att han har kvalitéer att spela def. mitt men det är inte rimligt att anta att han är ett långsiktigt  plan med tanke på hans skadehistorik.

  Som sagt. Flamini starta och bredvid honom tro jag Ox får chansen. Wenger har i flera intervjuer sagt att han ser Ox som en framtida centralspelare. Under förra säsongen gjorde Ox det bra när han fick chansen på mitten och inte minst i matchen mot Bayern Munchen. Detta är Oxs chans att spela in sig in startelvan, att ta chansen. En annan logisk lösning skulle vara att låta Santi spela lite djupare i planen än han vanligtvis spelar. En sak är dock definitiv och det är att Sanchez måste få starta efter att ha börjat på bänken senast mot Spurs. Jag skulle faktiskt vilja se Poldi från start eftersom vi behöver få igång honom. 

  Min elva:
  Szcz - Gibbs, Kos, BFG, Chambers - Flamini, Ox - Poldi, Özil, Sanchez - Welbeck

  Jag tror att vi vinner idag och jag hoppas vi gör det lätt. 2-0 efter mål av Welbeck och Ox. Jag hoppas att spelarna inte drar på sig några skador eftersom vi till helgen har Chelsea och vi vet ju hur Arsenal spelat mot topplagen de senast  åren.

  COYG!

  Vi hörs

  /Dennis Blogkamp

 • Arsenal - Tottenham 1-1: Som en förlust

  Kristoffer Hansson, måndag 29 september 2014, 09:46


  Oavgjort igen. Fjärde gången på sex matcher. Vi är redan 6 p bakom ledande Chelsea (kan bli 9p efter nästa helg). Visst är det långt kvar men det ser ut som vi faller kort igen. Tyvärr. FAN!

  Det oavgjorda resultatet i lördags mot Tottenham i derbyt känns som en förlust. Arsenal var bättre i allt men det räckte inte. Tottenham gjorde det som behövs mot Arsenal och lyckades ta vara på ett individuellt misstag av framförallt Flamini. (Även BFGs pass ska nog räknas in i det). Problemet att förvalta ett stort bollinnehav till rejäla målchanser har och är fortfarande ett av Arsenals problem. I matchen mot Tottenham skapas det alldeles för få riktigt bra målchanser och istället blir det ett bolltrillande och ett handbollspassande i sidleds. Inte så effektiv och inte så kul att titta på. Styrkan i Arsenals trupp ligger i offensiven men då behöver man visa det. Det gjorde man inte i lördags.Ändå tycker jag att majoriteten av spelarna i Arsenal gör det bra.. Flera gör det till och med mycket bra. Det är bara så frustrerande när Arsenal är för mycket Arsenal med allt vad det tyvärr innebär. 

  De tre som jag tycket var bäst och som därmed blir Matchens 3 Stjärnor var: Gibbs (MOTM), Kos & Özil. Özil gör igen en mycket bra match. han började på kanten men klev in i planen efter ett tag. Det var kring honom det hände saker. Formen börjar nu blir bättre för tysken vilket är ett måste nu när halva laget är ur form eller skadade. Kos gör igen en kanonmatch. han känns som Arsenals bäste spelare hittills denna säsong. Men bäst var Gibbs. Igen. Han var riktigt vass offensiv och hans kant för i stort sett alltid stängd. Tyvärr skadar han nog sig i nästa match.

  Inte nog med det frustrerande spelet så lyckades Arsenal igen få ett par kardor till. Först tvingades Arteta kliva av med en sträckt ljumske tror jag. Han är nu borta ett par veckor. Med tanke på hur Flamini spelat och de misstag han gjort (Hemma mot Man C och i lördags) så är åtminstone jag mycket mycket oroligt. Värre är det med Ramsey som återigen sträcker baksidan. han är nu borta i sex veckor. Senast ha skadade sig dök Arsenal i tabell. Nu finns en risk för repris för det. Även Wilshere är ett frågetecken till matcherna mot Galatasaray på onsdag och Chelsea på söndag. Förlust på söndag och titeln är borta.  

  Detta gissel med skador fortsätter att gäcka Arsenal. Det är sjuk att Arsenal har så mycket fler skador än alla andra. Vi lyckas dra på oss muskelrelaterande skador i mycket större utsträckning än andra lag. Varför? Det anställdes en ny fystränare men hittills har inget hänt på den fronten. Truppen är nu extremt hårt ansatt och vi är inte ens inne i oktober. Det är sjukt på så många fronter. FAN!

  Vi hörs

  /Dennis Blogkamp

 • Inför NLD: Arsenal - Tottenham

  Kristoffer Hansson, lördag 27 september 2014, 11:46


  NORTH LONDON DERBY. Säsongens viktigaste match? Ja om du frågar fansen. Det är hur som helst en match som berör alla och som ofta brukar bjuda på intensiv brittisk fotboll när den är som bäst. Och jag hatar den. Jag verkligen hatar denna match. veckan innan är man extremt nervös och ju närmare matchen man kommer desto mer ökar illamåendet. Själva matchdagen är olidlig. Tur i oturen är att jag nu ska iväg på 40-års fest vilket kommer stilla nervositeten något. Frågan är dock hur jag ska kunna smita iväg och se matchen? Kanske fejka skada?

  Tottenham är Tottenham med allt vad det innebär. De sparkar tränare hej vilt och köper spelare i mängder. Ena stunden spelar de fantastiskt fotboll för att i nästa stund förlora med 1-0 hemma mot WBA. Man vet aldrig var man har dem. Pochettino är ännu inte fått fason på laget och problemet med målskyttet består. Men ett derby är ett derby och då brukar sällan form spela in. Tottenham har ju i grunden en bra trupp med fina spelare såsom Lloris, Verthongen Kaboul, Eriksen och min favorit Capoue. De har, tyvärr, alla möjligheter att fina idag om de får det att stämma. De vann i veckan i Ligacupen efter debaclet hemma i helgen så WBA vann. 

  När det gäller Arsenal fortsätter skadebekymren. Speciellt på backsidan. Debuchy och Monreal är borta medan Gibbs, Kos och BFG alla har små skavanker. De tre kommer kunna starta men de är inte 100%. Det kan kosta. Framåt ser det bättre ut.

  Arsenal åkte ut ur Ligacupen i veckan mot Southampton efter att ha vunnit förra helgen mot Aston  Villa. Även om jag aldrig gillar en förlust så var nog detta bra. Arsenals trupp är för hårt ansatt för att kunna spela på fyra fronter. De ynglingar som fick starta mot Southampton gjorde det bra. Mittbacken Hayden imponerade. Southampton var dock det bättre laget och de ställde sitt bästa manskap på planen. Det var med andra ord inte så konstigt att Arsenal åkte ut.

  Till dagens match hoppas jag att Wenger fortsätter med att ha Ramsey lite djupare ner i planen för att avlasta Arteta. Det ger även Özil mer offensiv frihet och ett mindre defensivt ansvar. Vi vet ju alla hur bra det gick mot Aston Villa. Backlinjen är nog självskriven. Det är istället de två offensiva vingarna som är mer osäkra. Sanchez bör starta och sedan tror jag att Cazorla ges den andra platsen framför Ox. Wenger brukar sällan vilja ha två snabba kantspelare vilket talar för Cazorla. Jag skulle nog ändå vilja se Ox då jag tycker han kämpar bättre i defensiven än Cazorla.

  Min elva:
  Szcz - Gibbs, Kos, BFG, Chambers - Arteta, Ramsey - Ox, Özil, Sanchez - Welbeck.

  Matchen känns vidöppen men jag måste gå på hjärtat. 2-1 efter mål av Sanchez och Welbeck.

  COYG!

  VI hörs

  /Dennis Blogkamp

 • Nytt Podavsnitt!!!

  Kristoffer Hansson, fredag 26 september 2014, 09:23

   

  Ordningen återställd!! Efter förra veckans debacle med sjukdom och barnpassning så är Lokalsportens PL-Pod äntligen tillbaka igen. Dagens till ära har vi nya mickar till detta avsnitt så ljudet är markant bättre. Nu kanske ni hör vad vi säger- På gott eller ont.

  Tyvärr avbokade vår gäst i sista sekund. Han fastnade i jobb men han låter hälsa att han är ledsen och att han ska briljera i nästa podd. Vi längtar redan till nästa vecka.

  I detta avsnitt får vi igen två spelade omgångar samt helgens matcher. Vi hinner även med Ligacupen och tyvärr även #Stryktipsfighten. Denna vecka blev vi utmanade av Calle Berglin, känd från Tuns fotbollslag. Ni ser honom här ovan när han multitaskar. Han är en modern far som matar ett barn, låter ett annat se Dora medan han själv lyssnar på podden. VILKET GENI!!!

  Sprid gärna podden till nära och kära. Vi närmar oss 1000 lysningar vilket vi tycker är helt fantastiskt. NI hittar podden på denna länk eller på iTunes:
  http://traffic.libsyn.com/lkplpod/Lokalsportens_PL-Pod_06.m4a
   
  Ni kan även lyssna på podden i detta blogginlägg.

   

  Vi hörs

  /Kristoffer & Jimmy

 • Inför Ligacupen: Arsenal - Southampton

  Kristoffer Hansson, tisdag 23 september 2014, 14:27


  Match igen. Mycket Arsenal nu och det är fantastiskt. Denna gång är Ligacupens tredje omgång. Det är i denna omgång som de största klubbarna går in i turneringen. Turneringen vanns av Man C förra säsongen då man slog Sunderland med 3-1 i finalen

  Arsenal fick en tuff lottning denna säsong. De fick Southampton på hemmaplan. Southampton har börjat säsongen mycket bra trots att de tappat en startelva under sommaren. koeman har fått fart på nyförvärven och spelare som Tadic, Schneiderlin och Clyne har sett riktigt bra ut. Även de unga talangerna som finns i klubben har tagit stora kliv hittills denna säsong. Laget befinner sig på en andra plats i ligan efter att ha tagit 10 p på de första 10 matcherna. Senast vann man den tuffa bortamatchen mot Swansea. Frågan är nu hur Koeman väljer att formera sig lag. Kommer att han rotera eller satsa på denna turnering. Jag tror faktiskt han kommer ställa en bra lag på planen. detta r en bra chans till en titel för lag såsom Southampton.

  Arsenal vann senast utan att för ta sig mot Aston Villa. Tre snabba mål under fyra minuter dödade matchen på Villa Park. Till denna match mot Southampton har Wenger annonserat att han kommer rotera kraftigt. Det behövs då framförallt backlinje är hårt ansatt av skador. Framåt har vi det bra och detta är en bra chans för många spelare såsom Campbell och Podolski att få visa framfötterna. 

  Min elva:
  Ospina - Flamini, Hayden, Chambers, Bellerin - Ox, Diaby - Podolski, Rosicky, Campbell - Akpom

  Det är en kul elva men samtidigt tror jag den kan få svårt idag. Wenger kommer inte prioritera denna turnering eftersom truppen är för tunn och skadebenägen att kunna konkurrera på 4 fronter under en säsong. Jag hoppas på vinst dock. Tippar 2-1 med hjärtat efter mål av Podolski och Campbell.

  COYG!

  Vi hörs

  /Dennis Blogkamp

 • Aston Villa - Arsenal 0-3: VILKEN HELG!

  Kristoffer Hansson, tisdag 23 september 2014, 10:21


  Vilken helg!! Allt gick vår väg för en gångs skull. Den var så bra att vi måste avhandla den nu innan Arsenals vinst behandlas. 

  Först fick Liverpool stryk igen (tredje gången denna säsong) mot West Ham på bortaplan. Det var inget snack. Liverpool såg uddlösa ut igen och det är tydligt att det kommer ha problem nu i början med att få ihop att spela på fler fronter. Dock ska de inte räknas bort. Liverpool är Arsenals främste utmanare till tredje platsen.

  Vidare fick sedan Spurs stryk hemma mot WBA. Den matchen såg jag inte men problemet att göra mål från förra året verkar hålla i sig. Kanske inte så konstigt när Soldado ska vara lagets främste anfallsvapen.

  Man U såg ut att gå mot en enkel vinst mot Leicester när man tidigt tog ledningen med 2-0 efter mål av Di Maria och RVP.  Men backlinjen är så bedrövlig att det ändå inte räckte till vinst. Arsenal har backkris men det är ingenting mot situationen i Man U. Man släpper in 5 mål mot Leicester och flertalet av målen borde ha gått att undvika. Att man inte värvade fler backar är en stort tjänstefel. Det kommer kosta. Visst kommer man göra mål framåt  men det kommer förmodligen inte hjälpa. Jones, Evans, Smalling, Rojas och Blackend kommer inte räcka till mer än Euro League.

  Även Everton som måste räknas in som ett topplag fick problem hemma mot Crystal P.  Crystal P tog säsongens första seger (kan man tala om en Kevin Doyle effekt??) när man vann med 3-2 på bortaplan. En mycket fin skalp. Everton kommer få svårt att upprepa förra säsongens prestation. De slåss med Tottenham och Man U om Euro League-platserna.

  Helgens toppmatch spelades på Ethiad mellan favoriterna till ligatiteln. Det var en riktigt trist historia. Mou valde sin traditionella cyniska uppställning och det går inte att kritisera det. Förra säsongen tog laget 16p av 18 möjliga mot topplagen med den taktiken. Man C var det bättre laget men domaren var bedrövlig. Han förstörde matchen. Spelarna hade ingen aning vilken nivå som gällde. Nej. Återigen förstör domaren. Matchen slutar 1-1 efter att Man C kvitterat i slutet. Det var inte vem som helst som kvitterade. Det var Lampard. För City. Mot Chelsea. Det var magiskt. Gillar även hyllningen Frank fick av båda fansen. Der finns hopp för fotbollen.

  Ok. Alla topplagen tappade poäng. Utom Arsenal!! I och med vinsten mot Aston Villa med 3-0 klättrade laget upp till en fjärde plats. Laget är fortfarande obesegrad i ligan. Matchen mot Villa var konstig. Det var match i 35 min sen dog matchen. Villa började mycket bra och hade det inte varit för Szcz så hade Villa tagit ledningen genom Cieran Clark. Szcz är en bra målvakt. Han räddar oss i varje match. Förstår inte hur man på twitter menar att han måste bänkas och låta Ospina spela (jävla hipsters) Visst är han ibland nonchalant med fötterna men han är alltid bra. En klassmålvakt av högsta PL-klass

  Arsenal började trampa igång efter 20 min. Det var framförallt Özil (fick äntligen spela centralt) som drog igång laget. Han var på spelhumör och det sprudlade om honom. ha gjorde det enkla men även det svåra. Skillnaden denna match var att han klarade av det svåra direkt och det gav självförtroende. Det var även Özil som gjorde lagets första mål efter en fin boll av Welbeck. Özil kom fri med Guzan och han rullade kallt in bollen. Det tog sedan inte många sekunder innan Özil betalde tillbaka till Welbeck när han slog en mycket fin inspel från kanten som Welbeck dundrade upp i nättaket. Det var två mycket fina fotbolls mål på kort tid. inte någon med det så kom trean i anfallet efter. Gibbs spelade in bollen från vänster och Villas vänsterback Cissokho slog bollen mycket fin i egen mål. 3 mål på tre minuter. Matchen var avgjort. 

  Restan av matchen var en gågatan. Villa hade ingenting. bollinnehavet var i perioder 80/20 till Arsenal. Det kändes skönt att man kunde spela av matchen. Det har ju tidigare varit ett problem för Arsenal. Det var även skönt att laget fick hålla nollan. Det var rösta gången denna säsong. Bra för en backlinje vars självförtroende inte varit på topp.

  Många var bra i lördags och det är inte lätt att ta ut 3 stjärnor till matchen. Väljer Özil (MOTM), Gibbs & Szcz till Matchens 3 Stjärnor. Szcz visade att han är en toppmålvakt mina sina avgörande räddningar. han hade inte massor att göra men det han gjorde var mycket bra. Hans avgörande räddning på Clarks nick blev avgörande för matchens utgång. Gibbs hade stuga på sin kant. Han stängde ner Villas offensiv på sin kant medan han skapade massor framåt. Monreal har gjort det bra när Gibbs varit skadad men det är tydligt att Gibbs är klassen bättre. Både bakåt och framåt. Men bäst var Özil. Äntligen fick han spela central och han gjorde det kanon. Wenger hade även sväng om lite i uppställning så Ramsey hjälpte Arteta i defensiven vilket gjorde att Özil ”slapp” jobba defensivt. Det gjorde han ändå. Han sprang faktiskt mest i hela matchen. Han var överallt. Ett mål och en assist blev det men skönast att se var att han såg glad ut på planen. Det behövs.

  Nu väntar en match mot Southampton idag i Ligacupen innan det är match i ligan igen. Då är det North London Derby på Emirates. Mer om matchen mot Southampton kommer  i eftermiddag.

  Vi hörs

  /Dennis Blogkamp

 • Inför Aston Villa - Arsenal: Tänk nytt!

  Kristoffer Hansson, lördag 20 september 2014, 10:37

  Ingen blogg efter matchen mot Dortmund och ingen podd denna vecka. Bedrövligt. Magsjukan satte stopp för allt kreativt arbete men nu är man tillbaka något lättare än innan.

  När det gäller matchen mot Dortmund var många (ink jag) mycket bedrövade över Arsenal katastrofala insats. Men man måste även säga att Dortmund gör det fantastiskt bra. Klopp sa efter matchen att det var i stort sett en perfekt match av dem. De sprang så kolossalt mycket mer än oss. Tror jag läste någonstans att varje Dortmund spelare sprang i snitt 1 km längre än Arsenalspelarna. Då blir det så här. Lägg då till alla skador på defensiva spelare så stod vi där med en debutant på högerbacken. Redan i september. Bellerin gjorde det ok med tanke på omständigheterna men det syntes att han inte är redo för denna nivån. Ännu.

  Skit i det nu. Alla va sämst senast och nu måste laget rycka upp sig rejält. Villa kommer på besök. De har hittills gjort det grymt bra denna säsong. Senast vann de mot Liverpool på bortaplanen. Nyförvärvet Cleverley verkar ha hittat in fint på mitten tillsammans med den underskattade Delph. Många tippade Villa ut den säsong med Lambert och Keane har fått ordning på grejorna. Hittills. Lägg även till att Benteke finns på skadelistan så där har de ett sparkapital. 

  Arsenal behöver göra ändring. Dels måste Wenger överge 4-1-4-1-systemet. Den defensiva ankaren blir för ensam och systemet har bara gynnat Wilshere medan Ramsey och Özil dalat. Systemet har även gjort den tidigare fina backlinjen mer svajig. Nej. ”Back to basis”. 4-2-3-1 med två defensiva mittfältare. Ramsey är som bäst när han spelar djup och kommer lite i skymundan med sina djupledslöpningar. Systemet gör även att en trög Arteta för mer hjälp. Jag kan även se Wilshere och Ramsey spela ihop men då måste de tänka defensiven först. Mot Villa kommer vi ha all boll i stort sett ovh det vore ett intressant läge att testa Wilshere och Ramsey tillsammans i de sittande rollerna. Özil måste spelas in i form och därför ser jag honom i nr 10. Cazorla ska starta på vänster och även Ox som gjort fina inhopp. På topps er jag helst Sanchez då Welbeck kan behöva vila lite.

  Min elva:
  Szcz - Gibbs, Kos, BFG, Chambers - Wilshere, Ramsey - Cazorla, Özil, Ox - Sanchez

  En annan tanke skulle vara att spela två forwards idag. Hur som helst måste Wenger göra något. Han har aldrig varit ett taktiskt geni som lägger upp sin matchplan efter motståndare. Alltid det egna spelet först oavsett motstånd. I bland är det en stryka. På senaste tiden har det varit en belastning. Speciellt i de stora matcherna. Wenger måste titta på materialet och se vilket system som passar bäst. Det gör han inte nu. Laget måste nu ta sig samman och börja producera fina insatser över tid. Denna säsong så är det egentligen bara matchen mot Man C som varit bra. Och då lyckades vi ändå inte hålla fast i ledningen.

  Jag hoppas vi vinner. 1-0 efter mål av Cazorla. Laget och backlinjen skulle må bra av att få hålla nollan. Länge sedan det hände.

  Nej. det gäller att överleva hösten, köpa in minst två defensiva spelare i januari och hoppas att vi inte är för långt efter då. 

  COYG!

  Vi hörs

  /Dennis Blogkamp

Kristoffer Hansson

Mitt namn är Kristoffer och jag är en f.d. Nyköpingsbo som för närvarande återfinns i den kungliga huvudstaden. Har ett sjukligt förhållande till Premier League i allmänhet, och Arsenal i synnerlighet. Läser allt som rör de rödvita från Norra London. Som bloggens namn antyder så ÄR Dennis Bergkamp den vackraste som stått på en fotbollsplan. Skriver även på Arsenal.se. Kan hända att en och annan tweet om Arsenal även produceras av undertecknande. Vill ni mig något så når ni mig lättast på twitter: @dennisblogkamp

”I really like Arsenal. But you, do you really like Arsenal? Or just with trophies”

 – Dennis Bergkamp

Andra bloggare

© Lokalsporten 2012 - 2016 | Webbyrå Tankbar