Vi älskar lokal sport!

 • Det var trevligt att råkas

  Lasse Jansson, onsdag 18 oktober 2017, 18:58
  Detta är mitt 365:e blogginlägg hos Lokalsporten sedan mitt intåg i september 2013. Du kan med andra ord läsa ett blogginlägg om dagen i ett helt år innan du kan slå igen locket på den bärbara datorn. För nu är det färdigskrivet. Tack för mig.

  fotbollssymbol
  En bild jag använt då och då som denna gång får symbolisera att skorna är lagda på hyllan vad gäller bloggande hos Lokalsporten

  Det krävs ingen Sherlock Holmes för att se att projektet Lokalsporten gått i stå. Den är lagd på is. För mig som bloggat på ett litet, litet hörn av denna site har det blivit allt märkligare att publicera material på en för övrigt nyhetsdöd hemsida.

  Foto_sida_HD
  Mitt alias kommer att bestå men utan egentlig plan för framtida insatser på idrottsbevakningens oändliga arena

  Jag bloggade initialt om Nyköpings damfotboll här på Lokalsporten. Den allra första matchen i Lokalsportens regi blev Hargs BK:s möte mot Torshälla-Nyby IS på Krikonbacken den 7/9 2013. En match som vanns av "de blå" med säkra 4-0.

  Lineup Hargs BK Dam 20130907
  Lineup med Hargs BK:s damer den 7/9 2013

  Min inriktning kom att ändras från att vara nischad mot lokal damfotboll till ett spretigare bevakande av det mesta som den lokala sporten hade att erbjuda. Det skedde under bloggnamnet "Fotbollslasses perspektiv". ​Både en och två gånger drev min nyfikenhet mig längre bort och kanske är det typiskt att min sista sportbevakning för Lokalsporten handlade om landskampen i rugby XV mellan Sverige och Ungern på Bollspelaren i Norrköping den 14/10 2017.

  Sverige vs Ungern rugby XV
  Sverige besegrade Ungern med 12-10 på Bollspelaren den 14/10 -17

  Saknaden av sammanhang och "paraply" att agera under kommer att vara stor. Förmodligen kommer jag även att sakna att sätta den snygga Lokalsporten-loggan i hörnet av mina sportbilder. Det jag vet är att jag sannolikt inte kommer att klara av att hålla mig borta från sportfotografering. Jag har sedan flera år tillbaka en fotoblogg som troligtvis får rymma framtida länkar till bildgallerier som jag samlar på mig från sportvärlden. Den bloggen hittar du här:

  Lasses Fotoblogg

  Antagligen kommer jag att synas i någon form på Facebook där länkar till bildgallerier också kan komma att publiceras. Något utförligare textförfattande ser jag inte framför mig att jag kommer att göra på ett tag. Om det till äventyrs är så att Kalle och/eller Martin på Lokalsporten ger sig hän i något nytt eller spännande projekt är jag inte sen att lyssna och komma dem till mötes!

  Jag kanske inte kommer att släppas in på sportevenemang i samma utsträckning som jag kunnat uppleva i egenskap av fotograf och bloggare på Lokalsporten. Om någon till äventyrs trots allt vill se mig vid idrottsplanerna och arenorna där det tävlas är jag nog inte nödbedd.

  Först och främst vill jag rikta ett tack till Martin Brunelius och Kalle Eriksson för åren som varit. Jag vill även tacka de som dristat sig till att läsa mina texter här på Lokalsporten och kanske ägnat en eller annan bild en stunds uppmärksamhet. Det har varit en ära!

  Det var trevligt att råkas. Kanske stöter vi på varandra igen.
 • Sverige brötade bäst på Bollspelaren

  Lasse Jansson, söndag 15 oktober 2017, 22:22
  Jag som tidigare bara sett 7-mannarugby live tyckte nog att det var trångt, låst och chansfattigt när jag såg min allra första 15-mannarugbymatch i helgen. Å andra sidan svingade jag mig upp på en schysst nivå i min premiär eftersom det handlade om en landskamp. Internationell nivå, jo jag tackar. I samarbete med Norrköpings RK Troján arrangerade Svenska Rugbyförbundet en landskamp mellan Sverige och Ungern på Bollspelaren i Norrköping under lördagseftermiddagen den 14/10.

  Bollspelaren Norrköping
  Bollspelaren i Norrköping, klassisk rugbymark inom lagom åkavstång för mig som Stigtomtabo

  rugbypublik Bollspelaren
  Inte förrän i slutet av landskampen började de 643 i publiken på Bollspelaren att ​skandera

  Sveriges seger över Ungern med 12-10 (5-10) var ett resultat som verkligen satt hårt åt. Jag kan ingenting om rugby, det ska erkännas utan omsvep, men efter en lång och oändligt stångande andra halvlek i underläge för Sverige var det inte mycket som talade för att de skulle ta sig ifatt och förbi de ungerska motståndarna. Plötsligt hände det och ett försök med efterföljande framgångsrika målspark vände på steken med ungefär 10 minuter kvar av hela landskampen.

  lineup Sverige - Ungern
  Lineup inför lördagens landskamp i Rugby XV (Europaserien Northern Conference 1)

  Sveriges rugbylandslag 171014
  Nationalsånger på Bollspelaren inför landskampen

  domartrio Sverige-Ungern
  Landskampens domartrio i täten ut på Bollspelaren inför matchstarten

  Att arrangera större rugbyevenemang är något som Norrköpings RK Troján tidigare visat att de kan. Förra sommarens SM-vecka i Norrköping innebar att de anordnade 7s-mästerskapen med den äran. Inför lördagens landskamp slet de förtjänstfullt på i samma goda stil. "TV-torn", hamburgergrillning, trevligt bemötande och massor av ideella krafter som fanns tillhands. Och jag tackar särskilt Pasi Niemelä för ackrediteringshjälpen, nu har jag blivit ytterligare en erfarenhet rikare.

  TV-torn Bollspelaren
  Dubbla våningar för videokamerorna som sände lördagens landskamp

  Pasi d'Niemelä
  Pasi Niemelä, mannen som såg till att jag ackrediterades för landskampen på Bollspelaren

  pausunderhållning
  Tappra funktionärer reparerar Bollspelaren i halvtidspausen (=pausunderhållning)
   
  I det svenska landslag som ställdes mot Ungern fanns en av Trojáns spelare med, den gode Sebastian Nockmar. Han startade på avbytarbänken men kom ganska raskt in då en befarad hjärnskakning på en av hans lagkamrater öppnade upp för spel. Sebastian var en av få 80-talister i Sverige som för övrigt ställde upp med ett ungt lag bestående av spelare födda på 90-talet.

  Sebastian Nockmar
  Sebastian Nockmar väntar på att få gå in på planen i ett tidigt byte under första halvleken mot Ungern

  Sverige inledde bäst av de båda lagen och ett första försök gav 5-0. Ungrarna vände dock på steken och de reducerade på straff till 5-3. De följde upp med ett försök fram till 5-8 och satte sedan säkert målsparken till 5-10.  Efter pausvilan blev det mer ett liggande ställningskrig än någonting annat. Svårt att hävda att något av lagen var nära men känslan var att en reducering för Sverige var ganska avlägsen. Trivsamt nog för alla med blågula sympatier kom dock genombrottet fram till 10-10 och den målspark som fastställde slutresultatet till 12-10.

  första försöket Sverige-Ungern
  Försöket fram till 5-0 av Alex Melander

  kvitteringsförsök 10-10
  Sveriges Tom Milner gör Sveriges andra försök fram till 10-10

  Jag kan lugnt påstå att rugby charmar mig något alldeles väldigt. Som fotbollsnörd är jag chockad över de hårda tagen ute på planen och de granittuffa spelarna som utan knot ger och tar smällar som borde döda en oxe. Ärligheten i kampen är så vansinnigt befriande i jämförelse med framförallt internationell herrfotboll som rullar på TV-apparaterna i tid och otid. Lördagens svettigaste, och med överlägset mest antal löpmeter, måste ha varit Ungerns sjukvårdare. Han for som en skottspole över Bollspelaren för att laga och lappa i tid och otid.

  aldrig sysslolös
  Att vara sjukvårdare inom rugbyn är att aldrig vara sysslolös

  rugbyskråma
  Äsch då, det är bara en skråma

  brötigt på Bollspelaren
  Brötigt på Bollspelaren höstblöta gräsmatta när landskampen mellan Sverige och Ungern avgjordes

  Hur tufft det än må vara under pågående spel finns en grundton mellan rugby-kombattanterna  som visar på stor respekt för varandra. Förbrödringen är total efter matchen och i sann fair play-andra hyllar man varandra. På sätt och vis förstår jag denna sympatiska handling med tanke på att de delar samma öde och upplevelse​. Oschyssta tilltag förekommer säkerligen men det ses nog inte med särdeles blida ögon i en sport som ändå är så tuff.

  fairplay
  Spelarna tackar varandra efter avslutad match

  publiktack
  De svenska spelarna tackar sin publik på Bollspelaren

  Tidigare under lördagen, innan landskampen, avgjordes bronsmatchen i damernas SM på Bollspelaren. Enköpings RK tog bronset efter att ha besegrat Pingvin RC med 29-7. Bronspengen delades ut i landskampens halvtidspaus och tjejerna fick chansen till extra uppmärksamhet från publiken på läktaren.

  Enköping RK brons 2017
  Glada spelare i Enköping RK som precis fått ta emot bronsmedaljer från rugbyförbundets representant

  Förutom ett gäng bilder på Instagram och Facebook som jag klämde ur mig under lördagskvällen har jag satt ihop ett bildgalleri från landskampen med knappt 200 bilder. Du hittar rugbygalleriet HÄR >>>

  Jag är väldigt tillfreds med min nyvunna rugby-erfarenhet och önskar svenska landslaget lycka till i sin fortsatta jakt på framtida segrar. Härnäst ska de ta sig an Ukraina på bortaplan den 28/10.
  Tags
  • Norrköpings RK Troján
  • rugby XV
  • landskamp
 • Noll poäng på ön men ändå bra av Gripen

  Lasse Jansson, tisdag 10 oktober 2017, 20:23
  Här följer några mycket korta rader om ishockeymatchen i fredagskväll mellan Visby/Roma HK och Nyköping Gripen Hockey ute på ön i Visby Ishall. En match i Hockeyettan Östra som vanns av gotlänningarna med 4-2 (2-1, 1-1, 1-0).

  Visby ishall exteriör
  När eftermiddagen övergått till kväll började folk söka sig till ishallen i Visby för en ny match i Hockeyettan

  Visby Ishall interiör
  Visby Ishalls interiör vid kl 18, timmen innan matchstart

  En tillfällighet gjorde att denna fjärran bortamatch blev bevakad av undertecknad. En fotoresa på höstfagra Gotland tillsammans med två fotoentusiaster tillika sportfotointresserade Nyköpingsbor under veckoslutet gav utrymme för en koll på vad Gripen pysslar med när de glider runt på Hockeyettans bortaisar.

  ledarträff Gripen
  Ledarträff hos Gripen i Visby Ishall med ett par generationer Grentzelius och en hyfsat skymd Magnus Eriksson i bakgrunden

  Utan anteckningsblock i packningen och med flera dagar till fast mark under fötterna hade jag med denna bevakning inte någon annan ambition än att samla ihop ett stadigt bildmaterial. Analyserna är gjorda lokaltidningarna och GripenPlay (med Magnus Eriksson och William Åkvist vid rodret) livesände dessutom tillställningen.

  GripenPlay sändningsledning
  Under takåsarna i Visby Ishall höll Gripen Plays sändningsledning till

  Som ishockey-fotograf-wannabe har jag lärt mig av Nyköpings två ishallar att förutsättningarna varierar kraftigt. I ​Nyköpings lilla hall får man stå inklämd mellan de två båda lagens bås. I stora hallen finns lyxiga fotobås. Den gotländska standarden tyckts vara att fotograferna ska stå bredvid sekretariatet på utvisningsbåsets bänkar. Det funkade det också, jag ramlade inte ner en enda gång.

  Visby/Roma intro
  Plötsligt smällde det till och ur röken for Visby/Romas spelare fram. Deras effektfulla intro höll på att gå mig helt förbi men i sista stund hann jag ändra kamerainställningarna för att funka med det dunkla ljuset.

  Nykomlingarna Gripen har hittills spelat ihop 7 poäng på 6 matcher i HockeyEttan Östra. Efter fredagens match kände i alla fall undertecknad att de borde haft en pinne till eftersom de förtjänade minst en poäng mot ett inte allt för övertygande Visby/Roma. En sak som man inte får bjuda på var det Gripen-misstag som ledde fram till 1-0 redan efter 25 sekunder. För billigt av Gripen. De åt sig dock in i matchen och andra delen av första ​perioden är tveklöst Gripens. Kvitteringen till 1-1 kom när matchuret stod på 13:12 och det var kvicke John Moberg som fixade målet i powerplay. Tyvärr gjorde sedan hemmalaget Visby/Roma 2-1 alldeles för nära inpå, tid 15:06.

  John Moberg Nyköping Gripen Hockey
  Gripen firar John Mobergs kvittering i mitten av första perioden

  Andra perioden dominerar gästande Gripen. Inte stort men tillräckligt mycket för att hemmalaget skulle dra på sig en hel del 2-minutersutvisningar. I ett powerplay i mitten av andra akten dundrar backen Alexander Molldén in kvitteringspucken fram till 2-2. När sedan Visby/Roma satte 3-2, tid 37:31, var det inte logiskt utifrån matchbilden. Men det var ett rasande snyggt mål.

  Alexander Molldén Nyköping Gripen Hockey
  Alexander Molldéns ryggtavla då han skjuter 2-2 i HockeyEttan-matchens mellanakt för Gripen mot Visby/Roma

  Tredje perioden kunde ha varit Gripens återkomst i matchprotokollet. Det blev istället ett långt (men framgångsrikt) krigande för att freda sitt eget mål då man spelade boxplay både länge och väl. Först åkte Eddie Jinglöv ut 5 minuter för "Checking to the head" (vilket även tog honom bort från isen för resten av matchen) och när den stormen ridits ut var det dags för en 2-minutersutvisning för Jakob Kåbring.

  Eddie Jinglöv matchstraff
  Gripens Eddie Jinglöv tvingas lämna isen när 7 minuter och 25 sekunder gått av tredje perioden

  Gripen gnuggade på men det blev inte tillräckligt desperat, precist, kvickt eller svårläst för ett försvarande Visby/Roma. Och i detta ligger min invändning om Gripens nuvarande slagstyrka. När jag såg dem i träningsmatchen mot Köping på hemmaplan skruvade jag besvärat på mig över mycket i prestationen. Denna gång, när det var skarpt läge i serien, såg det ruskigt mycket bättre ut på de flesta fronter. Det har gnytts i kulisserna om backinsatserna men där tycker jag det såg bra ut (med undantag på bjudningen efter 20 sekunder av första perioden). Det jag saknar, och det är jag övertygad om att det kommer, är just spetsen och det sista lilla i anfallsspelet. Det åker runt ett flertal spelare där ute på isen med grym potential. Tålamod, självförtroende, samstämmighet och ​Gripen-skutan kommer att att stäva framåt och uppåt.

  Torbjörn Johansson Nyköping Gripen Hockey
  Gripens huvudtränare Torbjörn Johansson

  Matchens slutresultat fastställdes när det återstod 49 sekunder. Chansningen att plocka ut målvakten (William Lundsten stod denna gång) gav inte önskat resultat utan det omvända. Inte helt ovanligt. 4-2 och denna match kan nu läggas till rullorna.

  Jag har satt samman ett bildgalleri från matchen som du återfinner HÄR >>>

  En kul och annorlunda bortamatch-bevakning som inte kommer att upprepa sig i första taget.

  Lycka till i fortsättningen Gripen!
  Tags
  • Nyköping Gripen Hockey
  • HockeyEttan Östra
 • Ouch OIK

  Lasse Jansson, söndag 24 september 2017, 23:19
  För oss som är sydsörmlänningar erbjöd division 4-mötet mellan Oxelösunds IK och IK Viljan en positiv sak. Vädret. Fanns sympatierna hos gästerna från Strängnäs gladde säkert siffrorna också. 2-10. Ruggig läsning...

  Ramdalens IP
  Om man tittar noga så kan man se att faktiskt A-planen på Ramdalen används. Tänka sig.

  Ingången för OIK inför säsongen 2017 i herrfyran var allt annat än stabil, trygg och säker. Näst intill varenda en av alla etablerade "stjärnor" tackade för sig. Där stod nytillträdde tränaren Jan "Lillis" Frank och assisterande tränaren Tomas Kjellberg med en enda fast punkt i fotbollstillvaron; Pontus Holmström. Och så hade de givetvis tron på att utbilda alla nytillkomna och unga talanger i kombination med "gilla läget". All heder åt ​vad de åstadkommit under säsongen i herrfyran. Det har absolut inte gått så illa genom säsongen som söndagens hemska resultat.

  Jan Frank Tomas Kjellberg Oxelösunds IK
  Närmast kameran Jan Frank och bakom honom Tomas Kjellberg, årets tränarduo i Oxelösunds IK

  Kanske var det lika bra att jag glömde anteckningsblocket hemma denna gång. Att räkna upp alla mål och händelser i en match som slutar 2-10 skulle bara vara ytterligare en tung börda att bära för det förlorande laget. De vägde för lätt, bjöd på alldeles horribla misstag och lyckades inte heller få upp bolltempot när chanserna gavs. IK Viljan, som lär hamna någonstans strax ovanför mitten i division 4-tabellen, kom även de till match med ett ungt lag men de hade farten, precisionen och disciplinen.

  Johannes Ellio, Sam Seno, Nasuf Bijelonja
  Div 4-matchens domartrio bestod av Johannes Ellio, Sam Seno​ samt Nasuf Bijelonja

  Halvtidssiffrorna 0-5 antydde att det kanske skulle bli en avmattning av bortalagets målfabrikation i andra halvlek. Mätta, nöjda och överlägsna brukar det vara svårare att uppbringa den energi som krävs för att fortsätta dominera. Faktum är att OIK under en period av andra halvlek tog över taktpinnen. Rullade boll i backlinjen (och gav bort bollen vilket ledde till ytterligare mål i baken) samt skapade visst tryck framåt. De två tröstmål som gjordes, 1-7 i ​70:e och 2-8 i 82:a, kom båda från Pontus Holmström. Det första med huvudet, förstås, och det andra efter en bjudning av gästernas målvakt som hade lite tvål i handskarna på ett långt inlägg. Faktum är att i mina ögon fanns en riktig klasslirare på planen denna söndag och det var Pontus. Viljan-spelarna fick inte grepp om honom, vare sig i luften eller längst marken. Trots att de hängde och drog i karln så mycket de kunde...

  Pontus Holmström Oxelösunds IK
  Oxelösunds IK:s Pontus Holmström är fortfarande en grym fotbollsspelare

  Nu hjälpte inte Pontus Holmströms kvalitéer för att göra detta till en jämn kamp. OIK får dock vara nöjda med att de har ett alldeles utomordentligt skralt gäng bakom sig i tabellen där Katrineholms SK FK fått ihop ynka 2 poäng, och att Flens IF-Södra utgått och därmed klarar sig OIK kvar. De 15 inspelade poängen är dessutom bara en pinne mindre än vad färdigspelade Malmköpings IF har. Nästa helg finns alltså chansen för OIK att ta sig upp ytterligare en placering om man klarar av att lugga Ärla IF på en poäng i den avslutande omgången.

  Erik Delvén Oxelösunds IK
  Erik Delvén i Oxelösunds IK tyckte nog det var alldeles förskräckligt att gå av Ramdalens konstgräsplan med en 2-10-förlust i herrfyrans näst sista omgång 2017

  Jag gör inte större väsen av detta utan avslutar med att bjuda på en länk till bildgalleriet från denna match. Ett bildgalleri som innehåller 116 bilder. (Det är alltid en njutning att fota fotboll när solen skiner och höstfärgerna börjar göra sig påminda i bakgrunden.) Du hittar bildgalleriet HÄR >>>

  Tack för mig!
  Tags
  • Oxelösunds IK Fotboll Herrar
  • Div 4 Fotboll Herrar
 • Runtuna IK i ovan sits

  Lasse Jansson, söndag 17 september 2017, 15:51
  Jag vet inte. När hände det senast att Runtuna IK varit inblandad i toppen av division 4-tabellen i slutet av en säsong? De ska ha all heder av sitt kämpande under flera år. Tunn trupp har varit mer regel än undantag och troligtvis spelar de på norra Europas suraste fotbollsplan. Men det är inte bara Runavallen som har tonvis med charm, laget och föreningen har karaktär och jävlaranamma i mängder. Och tradition.

  surhörn Runavallen
  Även de mest väldränerade fotbollsplanerna lider av den senaste tidens nederbörd. Runavallens bortre kortsida var trots allt spelbar under lördagen men det var inte utan att spelarna gled omkring okontrollerat och Malmköpings målvakt lyckades inte stå på benen på mer än ett fåtal av sina insparkar.

  Jag är inte någon flitig besökare på Runavallen i Runtuna, kan inte Runtuna IK särskilt bra, men ​har känt ett trängande behov av ett besök när herrlaget visa​r upp sina kunskaper i herrfyran. Lördagen den 16/9 kom tillfället jag väntat på och jag stod redo klockan 15.00 när gästande Malmköpings IF stod för motståndet. Om det nu var så mycket motstånd. Inget ont om gästerna men de var aldrig nära i denna 5-1-match. Runtunas vassa Johnny Dahl i kombination med framförallt Axel Erikssons kantspel och Tobias Johanssons andravågor slog gång på gång igenom bortalagets försvarsmur.  Runtuna befäste sin position som bästa lokala lag i herrfyran och Malmköpings IF räddas enbart kvar i fyran på grund av Katrineholms SK FK:s alldeles bedrövligt tunga säsong med två ynka poäng under nedflyttningsstrecket.

  Martin Svensson Runtuna IK
  Runtuna IK:s huvudtränare Martin Svensson har fått till en finfin säsong för sitt lag

  Morgan Gustafsson Runtuna IK
  Morgan Gustafsson kamperar ihop med tränare Svensson även i Runtuna IK

  Det står ett kittlande division 4-derby för dörren då Runtuna IK tar emot Hargs BK hemma på Runavallen i sista omgången den 30/9. Det kan bli en match som gäller äran i att bli bästa lokala lag i herrfyran. I och med att HBK förlorade mot Stallarholmen under lördagen så har Runtuna 5 poäng att vifta på och därmed kan det redan vara klart när lagen möts om ett par veckor.

  publik Runavallen
  Runtuna IK:s hemmapublik får bara bänka sig en gång till på Runavallen innan säsongen är över. Kommande helg möter RIK redan klara seriesegrarna Syrianska Eskilstuna IF på bortaplan innan hemmaderbyt mot Hargs BK spelas den 30:e.

  Det finns en teoretisk chans till kvalspel uppåt för Runtuna men då behöver Stallarholmen avsluta med två förluster samtidigt som Runtuna ska besegra seriesuveränerna Syrianska Eskilstuna och lokalkonkurrenterna Hargs BK. Runtuna har kapacitet att skrälla sig fram till 6 poäng men Stallarholmen lär inte förlora mot tokjumbon Katrineholms SK FK i sista rundan. Hur som helst en rejäl framgång för det rödtröjade laget från södra Södermanlands inre.

  Steven Seno Peier Zakaria Arnold Andrawes
  Domartrion från Södertälje bestod av huvuddomare Steven Seno flankerad av flaggviftarna Peier Zakaria och Arnold Andrawes

  Den ungefär 60 personer starka publiken, varav förvånansvärt många kommit för att heja på bortalaget, fick inte se någon direkt spännande match. Därtill var hemmalaget för överlägsna. 1-0 kom i 8:e minuten av lagkapten Tobias Johansson då han gjorde sitt första av två mål för dagen. 2-0, som också fastställde halvtidsresultatet, kom i 25:e minuten då Simon Söder​man snyggt knoppade in ett fint inlägg från högerspringaren Axel Eriksson.

  Simon Söderman Runtuna IK
  Simon Söderman i Runtuna IK gjorde 2-0 i mitten av första halvleken

  Åtta minuter in i andra halvlek utökar Tobias Johansson sitt lags ledning till 3-0. Punktlig som en klocka, åtta minuter in i varje halvlek levererar karln. Tobias var även bra alla andra minuter som han var inne på planen, om nu någon trodde något annat.

  Tobias Johansson Runtuna IK
  Runtuna IK:s Tobias Johansson har på bilden precis avlossat skottet fram till 1-0

  Hemmalaget mosade på och den ständigt giftige Johnny Dahl fick äran att sätta 4-0 i matchminut 62. Ännu en gång var det kantspringaren Axel Erikssons inläggsspel som firade stora triumfer.

  Johnny Dahl Runtuna IK
  Anfallaren Johnny Dahl tillför otroligt mycket i Runtuna IK:s anfallsspel

  I 77:e minuten tillåts bortalaget reducera till 4-1. En hands i Runtunas straffområde förvaltades bra av gästernas lagkapten Sebastian Rombing. En lagkapten som några minuter dessförinnan dragit på sig ett gult kort och som i matchens sista minut också samlade in ännu ett gult kort och därmed fick lämna Runavallen med ett rött kort fladdrade över huvudet.

  Malmköpings IF straff
  En säkert slagen straff för Malmköpings IF var deras chans att komma med i målprotokollet mot Runtuna IK

  Ett sista mål skulle fabriceras för att uppnå en äkta femetta. I minut 88 bjuds Runtuna på detta när en täckande back styr in bollen förbi sin egen målvakt. Förarbetet var dock så pass gediget och vackert att Jonathan Erlandsson Andersson (ny från Stigtomta IF under säsongen) måste nämnas. Även Runtunas Joakim Sandberg får en stund i strålkastarljuset för hade inte backen styrt in bollen hade Joakim fötterna korrekt vinklade för att enkelt peta in denna boll. 5-1, ridå.

  Jonathan Erlandsson Andersson Runtuna IK
  Jonathan Erlandsson Andersson, Runtuna IK, fick komma in efter pausvilan

  Joakim Sandberg Runtuna IK
  Runtuna IK:s Joakim Sandberg är en frejdig slugger som är tuff att möta

  Mycket mer har jag inte att komma med efter denna division 4-match. Jo, det förstås, jag kan berätta att det finns ett bildgalleri med 112 bilder från tillställningen och de bilderna hittar du HÄR >>>

  Punkt.
  Tags
  • Runtuna IK Fotboll Herrar
  • Div 4 Fotboll Herrar
© Lokalsporten 2012 - 2016 | Webbyrå Tankbar